Kontakta mig om du vill boka en workshop till dina medarbetare, en kompisgrupp, förening eller annat.

STARK OCH HÅLLBAR FRÅN GRUNDEN – FÖTTER

Rekommenderas för alla med fötter!

Känner du igen något av följande?

  • Fotsmärtor eller fotproblem såsom hallux valgus, hammartår, plantar fasciit
  • Smärta/stelhet i fotleder, knän, höfter, ländrygg, nacke och axlar – kroppsproblem som kan vara fotrelaterade
  • Ingen fotsmärta men vill förebygga problem genom att optimera fothälsan och skapa en bra grund för en starkare, rörligare och mer funktionell kropp.

Många säger att det är för sent att förbättra hälsan eller att deras fötter har sett ut ”såhär” så länge att det inte går att ändra på. Men det är fel. Statusen på dina fötter just nu är oftast en reflektion av allt du gjort fram tills nu.

Vår kropp är gjord för rörelse men saker som fotproblem eller smärta/stelhet i t ex knä, höfter, ländrygg kan göra det besvärligt. Fotproblem påverkar dina knän och höfter, din förmåga att gå, röra på dig, träna, och i slutändan din förmåga att leva som en rörlig och oberoende person. Som tur är går det mesta att ändra på – kroppen är fantastisk på att anpassa sig – på gott och ont.

Foten är involverad i praktiskt taget varje icke-sittande aktivitet vi gör. Om vi vill fortsätta vara upprätta och aktiva så behöver vi veta mer om våra fötter!

Specifika fotproblem varierar, men generellt sett så stör vilket fotproblem som helst hela kroppens förmåga att fungera optimalt. Det finns nästan ingen mänsklig rörelse som inte involverar foten. Oberoende av nuvarande status på dina fötter så kan du förbättra hur du rör dig och därigenom förbättra hur du mår.

Vill du utforska hur dina fötter påverkar (och blir påverkade av) resten av din kropp och hur du kan stärka både dem och dig – från grunden – långsiktigt och hållbart? Vi utforskar områden som du kanske inte har så bra koll på och ett och annat skratt utlovas.

Tänkvärt: Det du inte använder förlorar du.